Yüksek Seçim Kurulu , 6 Aralık’ta yapılacak Milletvekilliği Erken Genel Seçimlerinde her ilçenin nüfusunu ve çıkaracağı milletvekili sayısını ilan etti.
YSK’dan yapılan açıklamaya göre, 88 bin 782 nüfuslu Lefkoşa’dan 16, 67 bin 145 nüfuslu Gazimağusa’dan 12, 63 bin 754 nüfuslu Girne’den 12, 27 bin 98 nüfuslu İskele’den 5, 17 bin 762 nüfuslu Güzelyurt’tan 3 ve 8 bin 730 nüfuslu Lefke’den 2 milletvekili meclise girecek.
Altı ilçeden toplam 273 bin 271 nüfusa göre belirlenen dağılımla birlikte 50 milletvekili Meclis’te görev yapacak.
Gazimağusa ve Girne’nin Sayısı Eşitlendi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 23 Ocak 2022’de yapılan Milletvekilliği Erken Genel Seçimlerinde nüfusa göre Lefkoşa’dan 16, Gazimağusa’dan 13, Girne’den 11, İskele’den 5, Güzelyurt’tan 3 ve Lefke’den 2 milletvekili çıkmıştı.
Mevcut seçimlerde Gazimağusa’dan çıkacak milletvekili sayısı bir azalırken, Girne’de bir artış yaşandı. Bu değişiklik sonucunda Gazimağusa ve Girne’den çıkarılacak milletvekili sayısı eşitlendi.























