1. Haberler
  2. KIBRIS
  3. Türk dünyasında medya ve bilgi güvenliği ele alındı

Türk dünyasında medya ve bilgi güvenliği ele alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CASCFEN’in “Şuşa Beyannamesi’nden Türk Devletleri Teşkilatı’na” projesi kapsamında hazırlanan ilk televizyon programında Türk dünyasının ortak televizyonunun kurulması önerisi gündeme getirildi

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Sivil Toplum Kuruluşlarına Devlet Desteği Ajansı’nın 2026 yılı hibe yarışmasının kazananlarından biri olan “Orta Asya ve Güney Kafkasya İfade Özgürlüğü Ağı” (CASCFEN) Kamu Birliği tarafından yürütülen “Şuşa Beyannamesi’nden Türk Devletleri Teşkilatı’na” projesi kapsamında ilk internet televizyon programı hazırlandı.

 

Bu konuda CASCFEN Basın Servisi tarafından bilgi verildi.Yapılan açıklamada “Türk dünyasında medya ve bilgi güvenliği – ortak medya platformu ve medya iş birliğinin entegrasyondaki rolü” konusuna Fuyuzat TV’de yapılan programı, proje yöneticisi, CASCFEN Başkanı ve Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Onurlu Gazetecisi Nadir Azəri sundu. Programın stüdyo konuğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) gazeteci Serdar Şengül, Taşkent’ten çevrim içi olarak programa katılan konuğu ise Özbekistan Milli Televizyon ve Radyo Şirketi çalışanı Dildora Abdullayeva oldu.

Programda, CASCFEN’in faaliyetlerinin temel yönlerinden birinin Türk dünyasında entegrasyonun derinleştirilmesine, özellikle Orta Asya ile Güney Kafkasya arasındaki ilişkilerin daha da güçlendirilmesi sürecine destek vermek olduğu belirtildi. Programda ayrıca KKTC’nin TDT’de gözlemci üye olarak yürüttüğü faaliyetlere de değinildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türk dünyasında medya ve bilgi güvenliği ele alındı
Yorum Yap
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet