Liomi Construction’da yaklaşık 30 işçi işten durduruldu: Bakanlık inceleme başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İskele’deki Liomi Construction şirketinde yaklaşık 30 işçinin işten durdurulması ve bazı çalışanların istifaya zorlandığı iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Çalışma Bakanlığı, Liomi Construction’daki işten durdurma iddialarıyla ilgili inceleme başlattı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İskele’deki Liomi Construction şirketinde çalışan yaklaşık 30 işçinin “İşten durdurulmalarına ilişkin gelişmeler ile bazı çalışanların istifaya zorlandıkları” yönündeki iddialar üzerine inceleme başlatıldığını açıkladı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Çalışma Dairesi Müdürlüğü İskele Bölge Amirliği’nin işten ayrılma ve işten durdurma işlemlerine ilişkin belgelerin incelenmesi ve çalışanların durumlarının ayrı ayrı değerlendirilmesi için gerekli girişimleri başlattığı kaydedildi.

İşyerinde yaşandığı ileri sürülen hırsızlık ve sirkat olaylarına ilişkin adli soruşturmanın ise Polis Genel Müdürlüğü’nün yetkisinde olduğu belirtilen açıklamada, “Bu süreç, çalışanların yasal haklarının korunmasına yönelik denetim ve incelemelerimizden bağımsız olarak yürütülmektedir.” denildi.

Hiçbir çalışanın baskı altında istifaya zorlanmasına veya mevzuata aykırı biçimde mağdur edilmesine müsamaha gösterilmeyeceği ifade edilen açıklamada, incelemeler sonucunda aykırılık tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemlerin uygulanacağı belirtildi.

Liomi Construction’da yaklaşık 30 işçi işten durduruldu: Bakanlık inceleme başlattı
Bizi Takip Edin
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.