Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde son bir haftalık süreçte çıkan 8 yangın sonucunda toplam 619 bin 500 TL’lik maddi hasar kaydedildi.
İtfaiye tarafından paylaşılan verilere göre, KKTC genelinde 5 – 11 Ekim tarihleri arasında 8 yangın ve 23 özel servis olayı meydana geldi.
Söz konusu yangınların 5’i Lefkoşa’da, 2’si Geçitkale’de ve 1’i Girne’de gerçekleşti. İtfaiye yetkilileri, yangınların muhtemel çıkış nedenlerini elektrik kaynaklı kısa devre, sigara izmaritleri ve elektrik tellerinden çevreye saçılan kıvılcımlar olarak açıkladı.
Ekiplerin görev yaptığı 23 özel servis vakası arasında ise yangına karşı önleyici tedbirler alma, can kurtarma, yangın eğitimi çalışmaları, özel görevler ile hayatını kaybeden vatandaşların adli soruşturma süreçleri için hastaneye nakledilmesi işlemleri yer aldı.
























