Hasipoğlu: Ektam’daki sorunun çözümü için görüşmeler sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ektam’da devam eden grev ve yaşanan kriz 25’inci gününe girerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hasipoğlu: "EKTAM'da Hedefimiz İşçilerin İşe Dönmesi" - Kibris Gerçek

BRT’de katıldığı programda konuşan Hasipoğlu, sorunun çözümü için işveren tarafı ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve temasların sürdüğünü söyledi.

Sürecin diyalog yoluyla çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Hasipoğlu, tarafların uzlaşması için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Hasipoğlu ayrıca işveren tarafının çalışanların yeniden işlerinin başına dönmesini temenni ettiğini aktardı. Bunun yanında hayat pahalılığı farkının çalışanların hesaplarına yatırıldığı bilgisinin kendilerine iletildiğini kaydetti.

Açıklamasında uzlaşı mesajı veren Hasipoğlu, “Amacımız, gayretimiz gönülleri kurmak, tesis etmek. Sorunu çözmek.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, Ektam’da fabrikanın ve çalışanların geleceği için başlatılan grevin sürdüğünü belirterek dayanışma çağrısını yineledi.

Taraflar arasındaki görüşmeler devam ederken, Ektam’daki krizin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Hasipoğlu: Ektam’daki sorunun çözümü için görüşmeler sürüyor
Bizi Takip Edin
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.