Gönyeli Barınağı’nda Can Kaybı Yaşanmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediyenin aldığı önlemler sayesinde hiçbir can zarar görmedi

Gönyeli–Alayköy Belediyesi’nin barınak bölgesinde gerçekleştirdiği altyapı düzenlemeleri, etkili yağışların yaşandığı son iki gecede önemli bir sınav verdi. Geçmiş yıllarda yoğun yağışlarla birlikte sık sık su taşkını yaşanan Gönyeli Barınağı’nda bu yıl ilk kez hiçbir can kaybı yaşanmadı.

Barınakta artık korku değil güven hakim

Barınakta görev yapan gönüllüler, önceki yıllarda sabahlara büyük endişe içinde uyanıldığını, sular altında kalan bölmelerde boğulan hayvanlarla karşılaşıldığını hatırlatarak, bu yıl ortaya çıkan tablonun kendileri için umut verici olduğunu vurguladı.

Gönüllüler, “Her kış büyük bir tedirginlik yaşıyorduk. Bu yıl ise ilk kez rahat bir nefes aldık. Şiddetli yağışlara rağmen hiçbir hayvan sular altında kalmadı, hiçbir can hayatını kaybetmedi” ifadelerini kullandı.

Sözünü tutan Başkan Amcaoğlu’na teşekkür

Gönyeli–Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu’nun barınak bölgesinde verdiği sözü yerine getirerek yıllardır yaşanan sorunu ortadan kaldırdığı belirtilerek, gönüllüler tarafından teşekkür mesajı iletildi.

“Yıllarca acı sonuçlarla karşılaştığımız bu sorunun çözülebileceğini görmek bizleri mutlu etti. Bu iyileştirme çalışması sayesinde bu yıl hiçbir kayıp yaşanmadı” denildi.

Altyapı çalışmalarının devam edeceği açıklandı

Belediye yetkilileri, bölgede yapılan iyileştirmelerin sürdürüleceğini belirterek, barınağın taşkın riskine karşı daha da güçlendirileceğini ifade etti. Yetkililer, alınan tedbirlerin önümüzdeki dönemlerde de aynı şekilde etkili olmasını hedefliyor.

Gönyeli Barınağı’nda Can Kaybı Yaşanmadı
Bizi Takip Edin
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.