Girne bölgesinde uzun yıllardır sağlık alanında hizmet veren Dr. Özcan Hüdaverdi, aktif siyasete adım attığını duyurdu. Dr. Akçiçek Hastanesi’ndeki 19 yıllık hekimlik görevinin ardından siyasete giren Hüdaverdi, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne 5. sıra kontenjan milletvekili adayı olarak kamuoyu karşısına çıktı.
Adaylığına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Dr. Özcan Hüdaverdi, hekimlik sürecinde edindiği birikimi toplum yararına kullanmak istediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“19 yıl boyunca Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde insan sağlığına hizmet ettim; binlerce insanın acısına, umuduna ve sevincine tanıklık ettim. Bugün ise hayatımda yeni bir dönemin kapısını aralıyorum. Ulusal Birlik Partisi Girne 5. sıra kontenjan milletvekili adayı olarak siyasi hayatımda yeni bir sorumluluk üstleniyorum.”
“Siyaset Makam Değil, Sorumluluktur”
Siyasete bakışını insan odaklı bir anlayışla tanımlayan Hüdaverdi, “Benim için siyaset yalnızca bir makam veya unvan değil; insanı dinlemek, sorunları anlamak ve topluma karşı sorumluluk taşımaktır. Yıllarca sağlık alanında edindiğim bilgi, birikim ve tecrübeyi; sağlık, eğitim, gençlerimizin geleceği ve Girne’mizin ihtiyaçları üzerine yapılacak çalışmalara taşımak istiyorum. Dün insan sağlığına hizmet ettim. Bugün aynı sorumluluk bilinciyle toplumun geleceğine dair yeni bir yolculuğa çıkıyorum” dedi.
Hüdaverdi, adaylık sürecinde kendisine duyulan güven ve tevdi edilen görev için partisine teşekkür etti.
























