Hür İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (Hür-İş), yasalara aykırı şekilde hayat pahalılığının altında belirlendiği gerekçesiyle asgari ücret artışına karşı açtığı dava, gelecek hafta pazartesi görüşülmeye devam edilecek.

TAK muhabirinin Avukat Şefik Aşçıoğulları’ndan aldığı bilgiye göre, dava 3 Mart Pazartesi günü görüşülecek.

KTTO: İhtiyaç güven veren, yatırım dostu bir ekonomi inşa etmek KTTO: İhtiyaç güven veren, yatırım dostu bir ekonomi inşa etmek

Aşçıoğulları, bir sonraki duruşmada davanın seyrinin daha belirgin hale geleceğini dile getirdi.

Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu konuyla ilgili, “Hükümet edenler, asgari ücretle geçinenlerin yasal hakkını kısıtlamıştır. Hayat pahalılığı ödeneği açıkça yasada belirtiliyor ve bunun ödenmemesi hukuksuzluktur. Yasa dışı bu karara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.” demişti.