Doğan Türk Birliği’nin unutulmaz futbolcularından Mete Adanır için Lefkoşa Kabristanlığı’nda anma töreni düzenlendi.
Doğan Türk Birliği, kulübün ve Türk futbolunun önemli isimleri arasında yer alan eski futbolcusu Mete Adanır’ı, vefatının 37. yılında saygı ve rahmetle andı. KKTC’de yetişen ve Türkiye’de “Futbol Elçisi” olarak anılan Mete Adanır için Lefkoşa Kabristanlığı’nda kabri başında anma töreni gerçekleştirildi.
20 Ocak 1989 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Mete Adanır’ın anma törenine ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Törende, Adanır’ın futbol kariyeri boyunca hem kulübüne hem de Türk futboluna yaptığı katkılar bir kez daha hatırlatıldı.
Doğan Türk Birliği tarafından yapılan açıklamada, Mete Adanır’ın futbol sahalarında bıraktığı izlerle her zaman saygı ve özlemle anılacağı vurgulandı. Merhum futbolcu için “Mekânı cennet olsun” ifadeleri kullanıldı.























