KOOP-SEN, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Ltd. (Koopbank) iştirakleri arasında yer alan KOOP-SÜT, Zirai Levazım Kooperatifi ve Binboğa Yem Fabrikası çalışanlarının maaş ve sosyal haklarının eksik ödenmiş olduğunu duyurdu.
Sendika, çalışanların Ocak ve Şubat aylarına ait maaşlarının yanı sıra bayram ikramiyelerinin de eksik yatırıldığını bildirdi.
SOSYAL HAKLAR VE PRİMLER DE ÖDENMEMİŞ
KOOP-SEN tarafından yapılan açıklamada, 2025 yılı çerçevesinde yapılması gereken sosyal haklar ve primlerin de işçilere verilmediğine dikkat çekildi.
Sendika, bu durumun çalışanlar açısından kabul edilemez olduğunu ifade etti.
6 MART’TAN İTİBAREN EK MESAİ YAPILMAYACAK
KOOP-SEN, yaşanan sorunlar üzerine, 6 Mart 2026 Cuma gününden itibaren ek mesai yapmama eylemi başlatacaklarını açıkladı.
Açıklamada, bu protestonun KOOP-SÜT, Zirai Levazım Kooperatifi ve Binboğa Yem Fabrikası’nda uygulanacağı belirtildi.
“ÖDEMELER TAM OLANA KADAR DEVAM EDECEK”
Sendika, işçilere ait eksik maaş, bayram ödeneği ve sosyal hakların tamamen ödenene kadar ek mesai protestosunun sürdürüleceğini vurguladı.
KOOP-SEN’in açıklamasında, konunun kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulduğu dile getirildi.






















