Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Orçun Kamalı, bu yıl Suudi Arabistan’da düzenlenecek 6. İslam Dayanışma Spor Oyunları’na katılamamanın kendileri için büyük bir burukluk yarattığını ifade etti.
Kamalı yaptığı açıklamada, KKTC’nin gözlemci üye statüsü nedeniyle organizasyonda aktif olarak yer alamadığını belirterek, “Sporun birleştirici gücüne, kardeşlik ve dayanışma ruhuna inanan bir halk olarak, gönlümüz orada olacak” dedi.
Açıklamasında tüm katılımcı ülkelere başarı dileklerini ileten Kamalı, “Başta Türkiyemiz olmak üzere tüm sporculara yürekten başarılar diliyoruz. Bu anlamlı etkinliğin, İslam dünyasında dostluk ve kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kamalı, sporun birleştirici yönüne dikkat çekerek, “Sporla kurulan dostlukların, bir gün hep birlikte aynı sahada buluşmamıza vesile olmasını diliyoruz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.























