Süper Lig’de bugün Gönyeli ile karşılaşan ve 3-2 galip gelen Alsancak Yeşilova maç sonrası çıkan olayların sarsıntısını yaşamaya devam ediyor.
Aslen Gönyeli’yi olan takımın teknik direktörü Ali Kanlı ve Gönyeli’de forma giyen oğul Hasan Kanlı ile Yeşilova futbolcuları arasında yaşanan olaylar istifaya neden oldu.
Alsancak Yeşilova teknik direktörlüğü görevinden istifa ettiğini Ahmet Özsoy’a açıklayan Ali Kanlı’nın söylemlerine karşı Alsancak Yeşilova Başkanı Redif Nurel de açıklama yaptı. Nurel’in açıklaması şöyle:
”Gönyeli karşısında 3-2 galip geldikten sonra taraftarımız takımımızı tribüne çağırırken genç bir futbolcumuz tribünde darp edildi. Olayları yatıştırırken bir anda soyunma odalarında kavga çıktı.
Ben oraya gittiğimde bizim teknik direktörümüz bizim futbolcumuza küfür ediyordu ve hem fiziki hem sözlü bir tartışma içerisinde idiler. Ben ve yöneticilerimiz araya girmeye çalışırken de küfürler havada uçuyordu.
Benim takımımım teknik direktörü de başka hiçbir kimse de benim futbolcularıma küfür edemez, saldıramaz. Benim futbolcularımın karakterleri örnektir ve onlarla gurur duyuyorum.
Sarf edilen sözleri asla tasvip etmiyorum. Önce Hasan Kanlı ile oyuncularımız arasında başlayan tartışmada, oyuncularım bize Hasan Kanlı ne söyledi ise aynı şekilde kendisine söylediğini iade ettiklerini belirtti. Ali Kanlı ise oğlunu savunacak diye bizim oyuncularımıza küfür etti ve fiziksel müdahale etti. Biz o an yöneticilerimiz ile de konuşarak Ali Kanlı ile yollarımızı ayırdığımızı kendisine söylemiştik. Biz açıklama yapmadan kendisi açıklamasını yaptı.
Oyuncu değişikliği konusunda da takımın en iyi performans sergileyen oyuncumuzu oyundan almak istedi, yardımcı antrenörümüz de kendisine bugün çok iyi oynadığını söyledi ve kendisi de bu değişikliği yapmadı. Herşeye rağmen 3-2 kazandık ve biz oyuncularımızla gurur duyuyoruz.”